Evenementen bewerken

De pagina 'Evenementen bewerken'

Op deze pagina kun je zowel nieuwe evenementen toevoegen als bestaande evenementen bewerken.

A. Nieuwe evenementen toevoegen

Rechts bovenaan de pagina, in de blauwe balk, staat de knop ''voeg een evenement toe''. In 4 stappen maak je een nieuw evenement aan:

  1. Kies wat voor evenement je wilt aanmaken

  2. Voer de details in

  3. Vul in welke kortingen voor jouw evenement gelden

  4. Controleer je gegevens

Je evenement is aangemaakt!

1. wat voor evenement wil je aanmaken

Één- of meerdaags evenement

Hier kies je voor als een evenement hebt dat één of meerdere dagen duurt en waarbij bezoekers een kaartje kopen voor het evenement als geheel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een festival met algemene entree of bij een theatervoorstelling die maar 1 keer gespeeld wordt.

Voorstelling met meerdere uitvoeringen

Hier kies je voor als je een voorstelling hebt die meerdere keren gaat spelen. In stap 2 kan je bij deze optie meerdere dagen en tijden kiezen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een toneelstuk dat op verschillende dagen gespeeld wordt of voor een expositie met meerdere tijdslots.

3. Combinatietickets

Een combinatieticket is een arrangement dat bestaat uit meerdere voorstellingen, of bijvoorbeeld een voorstelling plus een diner, en dat je als ''pakket'' te koop wilt aanbieden. Voordat je een combinatieticket kunt aanmaken, maak je eerst alle onderdelen daarvan aan als individueel evenement.

Als je voor deze optie kiest, maak je alleen een nieuw main event aan waar je bestaande sub events onder hangt.

Je verdeelt zelf de prijs van het combiticket over de voorstelling(en).

Je kan niet meer combitickets verkopen dan dat er capaciteit is bij de voorstelling met de laagste capaciteit.

VB Als je 75 combitickets wil verkopen, maar 1 van de voorstelling heeft maar plek voor 10 mensen, zal het systeem maximaal 10 combitickets in de verkoop doen.

2. Voer de details in

- Datum - Tijd - Titel van je evenement - Naam gezelschap of organisator - Locatie - Capaciteit - Prijs - BTW percentage (kaartjes in de culturele sector vallen normaliter onder het lage BTW-tarief van 9%. Valt jouw evenement hier niet onder? Dan kan je dit aanpassen naar 21%.

Als je voor een voorstelling meerdere uitvoeringen hebt gekozen, kan je hier meerdere dagen en/of tijdstippen invoeren

Kortingen

Hier kun je kortingsprijzen toevoegen zoals JCP, student et cetera. Dit is optioneel, als je hier niets invult geldt alleen de standaard prijs die je eerder hebt ingevuld. Je kunt later altijd nog kortingen toevoegen via de ''kortingen'' pagina.

B. Bestaande evenementen bewerken

Elke evenement dat je aanmaakt, bestaat uit een main event en een sub event. Alle voorstellingen met dezelfde titel, vallen onder hetzelfde main event . Dus een voorstelling die meerdere keren speelt heeft 1 main event en meerdere sub events.

Bovenin zie je allerlei relevante informatie zoals titel, datum, tijd, prijs, capaciteit, aantal vrije kaartje en de status. Veel van deze dingen kan je hier aanpassen.

Main event

In het main event kan je verschillende dingen aanpassen:

+ Voeg toe

Je kan een extra sub event aanmaken.

Als je op toevoegen klikt, lijkt er niets te gebeuren. Als je daarna op annuleren of het kruisje klikt, verschijnt het nieuwe event vanzelf.

Het duurt even voordat je nieuwe event verschijnt. Heb je op toevoegen geklikt en gebeurt er niets? Wacht dan nog even, hij verschijnt vanzelf.

Hiermee kopieer je de directe verkooplink naar je klembord.

Archiveer

Om de lijst met evenementen overzichtelijk te houden, kan je een evenement dat is afgelopen archiveren.

Bewerk

Hier kan je de naam van alle events aanpassen. Stel dat de titel niet goed geschreven is, kan je die via het main event allemaal aan passen.

De precieze details pas je echter via de sub events aan. Achter elk sub event staan vier knoppen. Daar kan je nog meer dingen aanpassen

Sub events

Je past nu per sub event details aan. Moet de capaciteit bijvoorbeeld aangepast worden, dan kun je dat bij elk sub event afzonderlijk doen.

Capaciteit: Via bovenstaande knop kan je de capaciteit naar boven of naar beneden aanpassen. Let op: je kunt de capaciteit nooit lager zetten dan het aantal tickets dat al verkocht is.

Start of pauzeer verkoop: via bovenstaande knop kan je de verkoop starten of pauzeren. Een event dat gepauzeerd is, verschijnt niet op de kalender/bestelpagina.

Als je de capaciteit aan wil passen, moet je de verkoop tijdelijk even pauzeren. Als je de capaciteit hebt aangepast, zet je de verkoop weer aan.

Verwijder: hier kun je een evenement mee verwijderen

het verwijderen van een evenement kan alleen als er geen kaarten voor verkocht zijn en als het evenement gepauzeerd is. Het verwijderen van een evenement kan niet ongedaan gemaakt worden.

Bewerken: hier kun je een sub event mee bewerken. Bijvoorbeeld als de datum of de tijd aangepast moet worden.

Last updated